Jensmar, Ann-Christine

Oljemålning, glasskulptur samt litografier

Ann-Christine Jensmar har arbetat i över 30 år som konstnär och har haft fler än 200 utställningar mestadels inom Sverige men även utomlands.

- 1982 bestämde jag mig för att göra vad jag verkligen ville, började då att måla i oljefärg och kände med en gång att den naivistiska stilen är min. Följande år hade jag min första utställning i hemstaden Tranås, har sedan dess haft en mängd utställningar runtom i Sverige, men även i Danmark, Tyskland, Lettland och Italien.
Hos mig är måleriet och att få uttrycka mig ett behov och även om man ibland mår ganska dåligt så är det fantastiskt att ” få krypa in” i ateljén, och känna doften av oljefärg, riktigt frossa i färger och former, att skapa välmående människor som njuter av god mat och god dryck (ofta hämningslöst, lite fetlagda och inte sällan också ganska sensuella)

Ann-Christine arbetar med egen tryckpress hemma i ateljén. Litografierna (sten) är ofta handkolorerade i en liten upplaga. För ett antal år sedan kände hon att hon ville arbeta i glas och även där få fram det naivistiska uttrycket. Hon har också köpt en keramikugn och börjat arbeta i stengods för att göra skisser till glaset.
- Jag upptäckte att stengods också är ett fantastiskt material, där man kan utveckla en annan sida.

Mitt glas har jag gjort på olika glashytter men 2013 hade jag en separatutställning på JFS glasbruk, Johansfors, Broakulla.

Offentlig utsmyckning

Tranås kommun, Örebro läns landsting m.fl.

Under konstrondan

Atelje´utställning
Sveagatan 91, Tranås

 

Kontaktuppgifter

Ateljé

  • Sveagatan 91

  • 573 39 Tranås