Farmare Ann-Britt, Vetlanda (38)

Foto, olja, akryl, tusch, akvarell, pastell, skulptur och keramik

Jag har roats av att teckna och måla och skapa i olika material sedan barndomen. Intryck ifrån av att ha bott i tre världsdelar, har präglat mig. Det är under senare år boende i Vetlanda och som timanställd sjuksköterska, numera pensionär, som tid och tillfällen till förkovran har öppnat sig.
För mig är måleri och skapande ett pågående utforskande av ett landskap vare sig det är ett ansikte, människokropp, djur eller natur! Utmanas av att få ner det tredimensionella på ett plan, genom ljus och mörker och subtila skiftningarna i färger, eller att se det tredimensionella från alla plan i det skulpturala. Jag testar och pröva i olika material och tekniker.
Det jag målar har sin grund i upplevelser från förr och nu, där jag vill fånga och bevara en känsla i ett givet ögonblick, för att kunna återuppleva den när jag ser på mitt verk, vilket jag även önskar att kunna förmedla något av till andra. Jag är i grund en natur romantiker som älskar färgerna i vackra solnedgångar och blomster, men som ändå försöker att se det vackra i allt jag ser, i vilken färgskala det än må vara i!
Det jag själv lär mig delar jag med mig av som handledare i Vuxenskolans målarkurs i Vetlanda sedan ett par år tillbaka.

Utbildning

Deltagit i en veckas ”workshop” eller ”paintingholiday”, var och en med inriktning på olika tekniker i princip varje år 2010- 2019, bla. i regi av Florence Academy of art i Mölndal.

Komvux hantverkslinje( trä, textil ,bild och keramik) gymnasial nivå i Vetlanda 2005-2006.

Deltagit i akvarellhelgkurser hos Lars-Roland Johansson,Kastlösa på Öland.

Utställningar

Vetlanda konstförening 2012,
”All konst i Småland ” Virserums konsthall 2013,
Torkladan Eksjö 2017, Eksjö museum 2009 , 2018
Vetlanda museum 2007 och 2010
Kulturverkstan Freja, Vetlanda 2016 .
Norrgårdens dagcenter/ boende Vetlanda 2016,
Österlidens äldreboende Vetlanda 2017

Under Konstrondan och resten av år 2020

Tyvärr kan vi inte mötas under Konstrondan detta år, men det finns andra alternativ.

Titta in på min hemsida eller kontakta mig för ett besök.

Vi löser det på ett ”Corona-säkert” sätt.”

Kontaktuppgifter

  • Trädgårdsgatan 11

  • 574 32 Vetlanda