Freij, Jennie

Konstnärsfotograf

80-talisten som är född och uppväxt i Vetlanda. Färg och form har funnits med sedan barnsben. Började min bana inom akvarell i tonåren och fortsatte sedan gymnasiet med inriktning av keramik. Början av 2000-talet ville jag fortsätta att förverka mina barndomsdrömmar, om att bli arkitekt och studerade vidare på folkhögskolan i Växjö, men tyvärr så tog livet en vändning och drömmar fick läggas på is.
10 år senare halkade jag in av en slump i den fotografiska världen. En helt nu värld öppnades för mig, sedan dess har det bara rullat på, utan utbildning, men med ett öga för detaljer och ett sinne för färg och form kunde jag nu börja förmedla något att på bild, där kontrasterna möts på mitten och få en balans. Svart mot vitt, mjuk mot hårt, varmt mot kallt.
Jag bruka presentera mig som konstnärsfotograf i stället för fotograf. För det jag skapar är inte bara ögonblick utan något konstnärligt. Min inspirationskälla får jag av djur, natur och ibland från musiken.
Förutom att jag fotografera, så målar jag, tecknar och gör handarbete , men på min utställning kommer jag bara att visa upp mina fotografier.

Utbildning

Hantverksprogrammet på Vetlanda gymnasium 1996-1999
Konstnärlig grundutbildning på sankt Sigfrids folkhögskola Växjö 2003 – 2004

Utställningar

Freja kulturverkstad , Vetlanda hösten 2014
Vetlanda biblioteksfönster , Våren 2016

Under Konstrondan

Deltar enbart i samlingsutställningen i Tranås Stadshus 18 maj – 7 juni.
Öppet vardagar kl 0800-1600 samt
Lördagen den 18 maj kl 12-15 (invigning av samlingsutställningen) och
under Konstrondan 30 maj – 2 juni kl 11-17.

  • Bystadsvägen 15

  • 574 33 Vetlanda