Jansson Gisela, Munka Ljungby (4x)

Gästkonstnär olja och akryl

Färg och form har alltid intresserat mig. Det har tagit sig olika uttryck under årens lopp, och ofta gett anledning till experiment med färger, garn, tyg och annat.

Jag är pensionerad lärare med grundskole och sedan Montessori-utbildning.

Jag bor på Lyckegården utanför Ängelholm, nära skog och sjö. Kanske avspeglas detta i mitt måleri, som har naturens linjer och delvis dess färger. Att fånga ljuset i bilden och att få färgerna att lysa mot varann är en utmaning.

Jag njuter av att arbeta med händerna och se resultat, som kanske inte alltid blir som jag tänkt från början. Men vägen dit har gett mig utlopp för fantasin och mycket glädje.

Mina målningar är inte avbildningar. En upplevelse, en tanke, en känsla, och sedan blir det min tolkning som kommer fram på duken.

Vedic art har hjälpt mig att släppa taget, ge upp kontrollbehovet och pretentionerna. Jag vågar skapa utifrån mitt eget seende och egen erfarenhet

Jag målar i olja och akryl, ibland som blandteknik. Hanterar diverse garner och textilier i broderi och sömnad

Utbildning

Jag har gått en del kurser i studieförbunds-regi och enstaka folkhögskolekurser. Har gått Vedic Art utbildning på Öland och sedan dess varit kursledare i Vedic Art vid flera tillfällen. Deltar i målar-grupp varje vecka.

Utställningar

Ett antal utställningar på biblioteken runt om Ängelholm.

Egna utställningar på gallerier i Ängelholms-trakten

Lokala gallerier och samlingsutställningar på bibliotek i närområdet, samt förra årets Konstrunda då jag delade lokal med Karin Sjögren i Bruzaholm

Under konstrondan

Har fått möjlighet att vara gäst-utställare i Bruzaholm hos Karin Sjögren och det ser jag mycket fram emot.

Väg 40. Mitt i Bruzaholm. tag av in på Bruksvägen vidare över järnvägen. Kristallen ligger på höger sida. Kaffeservering!

https://maphub.net/Angelcom777/HKR-2021

Kontaktuppgifter

  • Tåstarps byaväg 53

  • 266 92 Munka Ljungby