Wirfelt Gunilla, Nässjö (47)

Textil, akvarell, akryl och blandtekniker

Tecknat och målat har jag mer eller mindre gjort hela livet. På 80-talet flyttade jag från Göteborg till Långåsa och har blivit kvar sen dess.

Målningar i akvarell eller akryl, mina blandtekniker kan ha inslag av sådant som sand eller återanvänd textil/spets. Till större utställningar gör jag ibland någon installation som knyter an till temat och då återanvänder jag allt som finns till hands.
Senaste tre åren har jag återvänt till att väva kvalitetsmattor av trasor, snöre och garn. Jag syr också kuddar, grytlappar, väskor mm av mitt egenvävda material.

Utbildning

Med socionom- och psykoterapiutbildning har jag jobbat i yrket. Byggt på med 2 års grundläggande konstutbildning från Sörängen. Fyra månaders konstnärskurs i digitala tekniker, bildterapiutbildning, många kortare intensivkurser med måleri, bland annat för Arne Isacson. Har också studerat kreativt skrivande på högskolan under ett par år.

Utställningar

Deltagit i Konstrondan med ateljéutställningar åren 1995-2000, 2002, 2010-2011, 2014-2015 och från 2017 till nu.
Med grova vävar under 90-talet, många hantverksutställningar, även inbjuden av Nässjö Kommun, Hushållningssällskapet och Länshemslöjden. Grupputställning i Bremen 1996. Med måleri, i sällskap med Pinnens konstnärsgrupp från år 1997 och framåt, ett stort antal utställningar, på Pinnstolsfabriken, och i centrala Eksjö och Nässjö.
Med digitala bilder i Nässjö Kulturhus 2005, Konstnärsgården och Kulturhusvinden i Jönköping, Konstgrafikernas grupputställningar 2005-2007.
Jurybedömda utställningar, åtskilliga salonger på dåvarande Tegnérs i Södra Äng, Väsby konsthalls akvarell- och 30×30-salonger, Landskrona teckningssalong, Hallands 2020 -års vårsalong
Separatutställningar, dåvarande galleri Axén på Öland 2000 och 2003, galleri Dunér i Göteborg 2002
Deltog i Florens internationella biennal för samtidskonst 2005.

Representerad

Nässjö kommun och Region Jönköpings län samt konstföreningar

Under konstrondan

Deltar endast i samlingsutställning Bodafors

https://maphub.net/Angelcom777/HKR-2021

Ateljé Pinnen i Nässjö, men i år kan ateljén inte hållas öppen helt under Rondans fyra dagar. Ring mig gärna och beställ tid för enskild visning!

Till ateljén på Fabriksgatan hittar man, från centrala Nässjö, över järnvägsbron mot Bodafors/Malmbäck, höger i Pinnstolsrondellen och sedan vänster utmed fabrikens fasad. Från Bodaforshållet motsvarande sväng i Pinnstolsrondellen fast åt vänster.
Min entré ligger i gatuplan.
I fastigheten hittar man också konstnärer nr 23, 24 och 51. (Hiss kan nyttjas till dem men själv saknar jag och behöver ingen hissnyckel)

Kontaktuppgifter

Hemadress

  • Långåsa 3

  • 571 94 Nässjö

Ateljé i Nässjö på ”Pinnen”

  • Fabriksgatan 1B, min dörr direkt från trottoaren.

  • 57194 Nässjö