Zandén Anna, Eksjö/Spanien (61)

Olja, Acryl och blandteknik

Jag är född och uppvuxen utanför Nora i Västmanland men är Eksjöbo sedan 1981.
Började måla lite smått just som nyinflyttad i Eksjö. Sedan 15 år tillbaka bor jag halva året på Costa Blanca i Spanien och under de här åren har mitt måleri alltmer tagit större plats i mitt liv. Havet, himlen och det fantastiska ljuset inspirerar mej men kanske framför allt människorna runt omkring mej.

Jag målar i acryl och olja men arbetar också med collage och blandteknik. Mina collage visar ofta minnen från förr, hur man levde vad som var viktigt och vad vi kanske idag glömt bort.

Utbildning

Har studerat konst för:
Patrick Johansson, Eksjö
Bengt Ågren, Öland
Siv Beckman, Mallorca, Spanien
Inger-Ann Johnsen, Guardamar, Spanien

Utställningar

I Spanien har jag haft flera utställningar på ”Strandgalleriet” i Guardamar. Precis som namnet säger ligger det precis vid havet och är en fantastisk plats att inspireras på!

Till min stora glädje har jag sedan några år tillbaka även hittat en underbar plats i Eksjö att visa min konst och det är ”Bykhuset” nära Kvarnarps Gård. Många minnen av människor och händelser sedan förr finns i det lilla huset,
precis som i mina collage.

Under konstrondan och resten av år 2020

Jag kommer att finnas i Bykhuset då och då under vecka 21 trots inställd Konstronda. Besökare kan nå mej via sms eller på telefon 070 280 24 26.

Galleri Bykhuset vid Kvarnarps Gård i Eksjö (södra delen)

Vägbeskrivnig:
Galleri Bykhuset, Kvarnarp Eksjö. Från Eksjö
kör gamla vägen mot Vetlanda, sväng av mot Kvarnarps Gård.
Efter 100 m ser ni Bykhuset på höger sida.

Kontaktuppgifter

  • Vetlandavägen 75

  • 575 38 Eksjö